Lita på men verifiera: hur man förstår att en man ljuger

Lita på men verifiera: hur man förstår att en man ljuger

Om du plågas av vaga tvivel om din mans eller pojkväns ärlighet, kommer kvinnans dag att berätta hur du kan se igenom ett fusk i vetenskapen.

Vår expert är Ilya Anischenko, vice president för International Association of Profilers (Lie Detection Specialists).

– Att ljuga är normalt, det har genomsyrat våra liv. Du kan inte säga sanningen hela dagen och fortfarande ha goda kontakter med människor. Ligga som en motsägelse mellan verbala och icke-verbala signaler uppträdde just nu när en person lärde sig att tala. De säger att djur inte ljuger. Detta är verkligen sant, även om jag hörde nyheterna om att en panda i en kinesisk djurpark imiterade graviditet: hon var redan gravid och hon gillade hur hon behandlades då – mat, service. Men detta är ett exceptionellt fall. potensmedel för män.

Men naturen är så bestämd att vår kropp är ärligare än vi är. Därför, så att du inte hänger nudlar i öronen, tro på ansiktsuttryck och gester och inte ord.

Dåliga nyheter: män ljuger oftare än kvinnor, en och en halv gång. Goda nyheter: de gör det värre! Kvinnors lögner är mer sofistikerade, för flickan ”vänjer sig” henne och förbereder sig: hon varnar alla sina vänner, håller med om en version, kommer med svar på alla möjliga frågor. Män blir inte så slitna.

Så alla ljuger – det är förståeligt! Men är det verkligen lugnande när den utvalda beter sig misstänksamt? Därför är här några livshackar om hur man känner igen var sagan är och var verkligheten är. Låt oss börja långt ifrån. Det första datumet är situationen när du inte känner personen ännu och lögnen är svårast att känna igen..

Första dejten – Championship of Lies

Den mest bedrägliga situationen som kan vara. Vi är ingen annanstans så mycket tid. Hälften av männen skriver om sina positiva egenskaper medan de minimerar negativa. Den främsta motgiften är att inte tro på någonting! Förstå att de förmodligen ljuger för dig, men gör inte dåliga slutsatser och ge en andra chans.

Ett annat tips – titta på handlingarna, de kommer att berätta mycket mer om mannen än hans ord. Till exempel, hur går han in i en restaurang? Om han rusar omkring och söker efter en plats, betyder det att han är osäker på sig själv. Var uppmärksam på hur killen kommunicerar med servitörerna: han är för krävande och pedantisk – och han kommer att vara kräsen om hushållning. Hur han väljer ett bord: han erbjuder dig att göra ett val – han kan inte själv bestämma någonting. Det är bättre om han galant frågar dina önskemål, men det sista ordet kommer att finnas kvar hos honom. Han borde också ge dig möjlighet att vara den första att göra en beställning, öppna dörren framför dig, hjälpa till att ta på dig dina ytterkläder, flytta en stol, ring servitören på egen hand – i allmänhet ta hand om allt!

Att köra en man i en bil är också väldigt vägledande: om han går runt en trafikstockning på spårvagnsspår – självsäker och beslutsam blir han arg på sådana människor – avundsjuk och osäker på sig själv, svär på kränkare – hett. I sådana situationer kommer känslor säkert att dyka upp i ansiktet, även om personen tittar på sig själv och försöker att inte säga för mycket.

Låt oss säga att de första, andra, tredje dagarna gick med en smäll – och här är du. Du har redan studerat personen tillräckligt, du vet hur han reagerar på den här eller den andra situationen. Allt detta hjälper dig att förstå om din partner är helt ärlig mot dig..

Två principer för att avklassificera en lögnare

1. Principen om motsägelse

Lita på din intuition: det gör kvinnor bättre på att identifiera lögner. Bra intuition ges av naturen: trots allt måste du förstå vad barnet vill när det fortfarande inte kan säga det. På en undermedveten nivå är mekanismen för att känna igen känslor och tillstånd hos kvinnor bättre än hos män.

Titta på ditt teckenspråk. Motsättningen mellan ord och kropp är huvudindikatorn. För kroppen är vi ansvariga för gester-emblem – dessa är gester med en specifik, exakt betydelse. Till exempel, huvudnickning är överenskommelse, bekräftelse, icke-verbalt ”ja”. En sådan gest kan användas utan ord, dess betydelse är omedelbart tydlig. Andra exempel: en axelryckning (”Jag vet inte”, ”Jag är inte säker”), en upphöjd tumme (allt är bra), en upphöjd näve (hot, ilska) osv. Men du bör definitivt ta hänsyn till det nationella sammanhanget. Till exempel betyder det att ”skaka huvudet från sida till sida” i Bulgarien.

Så samtalspartnern säger något bekräftande, men huvudet ryckas – omedvetet säger han därmed ”nej”. Eller så kanske du märker en lätt ensidig axelryckning på axeln – teckenspråk uttrycker osäkerhet.

Dessa två signaler är de vanligaste förrädarna. Men en person har en komplicerad struktur, så det finns otaliga varianter av gestemblem. De är svåra att hålla reda på och ännu svårare att lära sig känna igen. Därför är det viktigaste uppmärksamhet: som regel visas emblemgester under en bråkdels sekund..

Det är svårare att bestämma en lögn med en titt än genom gester. Och sådana system måste läras.

Till exempel, om en högerhänt tittar åt höger och uppåt är fantasyzonen inblandad, men det kan vara antingen en lögn eller en återkallelse av visuell information. Ibland bedöms de också av en stängd position, men detta är ett tecken på lögner bara i ett fall: när en person säger att allt är bra med honom, även om han är uppenbarligen obekväm.

Om du förhörde din pojkvän med missbruk för att se alla rörliga muskler och vener i ansiktet, överdriv inte det. En person i en stressig situation kan börja bete sig olämpligt. Detta kallas ”Othellos misstag”, som uppfattade Desdemonas spänning som en lögn, och flickan var helt enkelt nervös för förhöret.

2. Principen om beteendeförändring

Om du vill veta sanningen om en mans gärningar, ställ inte frågor direkt. Prata först, låt honom slappna av och öppna upp, berör ämnet där han definitivt inte är vettigt att ljuga. Till exempel hur var det idag. Ställ sedan plötsligt huvudfrågan. Du måste gå till det plötsligt, utan tips, annars kommer samtalspartnern att gissa och förbereda.

I sådana samtal är det viktigt att förstå begreppen. Låt oss säga att du måste ta reda på om den utvalda är otrogen? Men vad menar du med begreppet förräderi, och vad är det? Kanske är fysisk kontakt utan känslor för honom inte förräderi, och han kommer uppriktigt svara att han aldrig lurade på dig. Fråga därför efter ett par fler förtydligande frågor efter huvudfrågan. Och tänk på formuleringen så tydligt som möjligt. Lögner beror på rätt fråga.

– Älskling, du lurade på mig?

– Det vill säga, jag förstår rätt att du inte sover med någon, du har inga känslor för någon?

Det är möjligt att den ”misstänkta” tydligt och specifikt svarade på huvudfrågan, men ”blåste bort” av de förtydligande. Han börjar genast klaga på att han inte förstod frågan osv. Så han har fortfarande något att dölja. Kanske hade han redan funderat över svaret på huvudfrågan men inte uppmärksammat detaljerna..

Att ljuga medför en förändring i beteendet på grund av känslor av rädsla, stress – av denna princip fungerar för övrigt polygrafen. Så se din reaktion – om han har äkta överraskning eller noll känslor kan du gratuleras. Det är för detta du först behöver distrahera personen: när lögnen inte repeteras visas reaktionen tydligare..

Ett annat sätt att upptäcka en lögn är att ställa frågor indirekt..

– Älskling, lyssna, Mashas man bytte ut igår – hur känner du det?

Och vi tittar på reaktionen. Om en person är oskyldig kommer han att skylla. Om reaktionen är oklar kan du omedelbart ställa frågan: fuskar du på mig? Och återigen ett par klargörare. Om han är lugn, inte ens leder ett ögonbryn till dina förhör, har du inget att oroa dig för.!

Grymma lögnare

Det är svårt att misstänka att en hysteroidtyp (konstnärer, offentliga människor) ljuger – de talar på ett sådant sätt att de själva tror på det. Om du vill ljuga så att du inte blir fast, ta ett exempel. Rita en bild i ditt huvud och tro på den, skapa en annan sanning för dig själv. Föreställ dig allt i små detaljer eller projicera någon annans upplevelse på dig själv (ersättningsmetod).

Det finns också en professionell erfarenhet av att ersätta lögner med rätt fraser. Till exempel: hur skiljer sig frasen ”Jag älskar dig” från ”Jag vill säga att jag älskar dig”? De uppfattas på samma sätt, även om essensen är helt annorlunda. Med hjälp av fraserna ”Jag vill säga”, ”Jag säger igen”, ”Jag måste säga”, uttrycker du faktiskt osäkerhet, du lägger sugrör åt dig själv. En person kommer naturligtvis att höra vad han vill höra, men mutor är smidiga från dig. Ofta faller tjejer i denna fälla, för för dem finns det känslor bakom orden och de tycker att män är ordnade på samma sätt. Men det finns ingen anledning att leta efter en andra botten bakom maskulina ord – rakhet kan ibland svika dem..

Naturligtvis, en patologisk lögnare eller en kille som bara vill ha kul och pudrar dina hjärnor, är det bäst att snabbt beräkna och ta bort från ditt liv. Men ibland bör du stänga ögonen för små brister hos varandra. Ibland kan det att rädda en relation från allvarliga problem ibland att ligga å ena sidan och nedlåtande mot honom å andra sidan.