Gråt från hjärtat: ”Min man kallar mig kärleksfullt” fet ”

Gråt från hjärtat: ”Min man kallar mig kärleksfullt” fet ”

”I dessa ögonblick har jag faktiskt en överväldigande känsla av hat mot honom. Jag skulle vilja komma upp, ge ett rungande slag i ansiktet och lämna. ” Vår spaltist Lilya Belaya delar sitt smärtsamma äktenskap.

Min man och jag hade ett perfekt äktenskap. Inga strider eller tvister. Vi älskade varandra med en lugn vuxen kärlek: Jag gjorde kompromisser och han flyttade berg åt mig. Han fuskade inte, jag stirrade inte på andra män. För två år sedan planerade vi att köpa ett hus där våra framtida barn skulle växa upp. Men då tjocknade molnen över oss.

Idag minns jag bara vår ideala vardag. Han kallar mig ”fet”, och jag tiger bara som svar. I dessa ögonblick har jag faktiskt en överväldigande känsla av hat mot honom. Jag vill komma upp, ge ett rungande slag i ansiktet och lämna. Och då tänker jag: ”Hur är det?! När allt kommer omkring har vi kärlek … Kanske har ögonblicket kommit när vi behöver göra något själv för att rädda vårt äktenskap? ” Vår familj hänger vid en tråd. Och anledningen till detta är min ”extra” vikt.

När vi träffades var jag … smal som cypress. Med en höjd av 174 cm, vägde 48-50 kg. Generellt sett verkade det för mig att det var för lite. Knän sticker ut, handtag som käppar … Du kan inte hitta en perfekt garderob. Jag kommer ihåg att jag en gång tittade in i ett fashionabelt showroom i Moskva. Jag letade efter något passande (XXS-storlek) under lång tid och försäljaren föreslog skämtsamt att jag skulle åka till barnens värld. Jag hade tonårsjeans och T-shirts och min man älskade det. Och sedan började hon gå upp i vikt dramatiskt.

Med en höjd av 174 cm vägde jag 48-50 kg. Det verkade för mig att det var för lite, men min man gillade

Singeliv, vad är det? I kylen hängde musen sig själv, så du nappade lite ost på natten och gick till sängs. På morgonen drack jag kaffe – och till jobbet. Men med en make fungerar det här numret inte. Killen behöver matas! På kvällarna potatisgratäng, stekt kyckling … Min man äter och du håller oss sällskap. Och sedan sova med full mage! De första 5 kiloen gjorde mig till och med glad. Det fanns bröst, skinkor … Män började ägna mer uppmärksamhet. Men efter ett år kunde jag inte passa in i förra årets bikini. ”Ja, du har återhämtat dig!” – min man talade först om min vikt under en semester till sjöss. Jag blev generad då, men jag lade inte mycket uppmärksamhet åt det. Så vad då? Alla har det! Naturligtvis ökade vikten för närvarande med 10 kg, men i allmänhet var det fortfarande inte ens normen med min längd. Du kunde fortfarande äta och äta, men jag registrerade mig på gymmet. Träning tre gånger i veckan. Början är 23:00 (det fanns ingen annan tid på grund av arbete). 30 minuter med cardio och en timme Pilates. Under tiden uppmuntrade min man mig med sina ”författares kommentarer”: ”Sluta äta! Jag äter, men du borde inte … ”Jag kämpade envist med de” extra ”kiloerna, men allt oftare hörde jag kärleksfullt men smärtsamt förolämpande:” Pampushechka, fet … ”

Jag kom utmattad hem och svimmade till och med en gång på jobbet. Läkaren sa – från utmattning. Och då tänkte jag: ”Kanske, ja, han? Ingen smärtsam tunnhet, sjunkna kinder och cirklar under ögonen … Det finns en hälsosam rodnad, glänsande hår. Varför tortera dig själv så? ”

Detta var ett ödesdigert misstag. På muskelmassan deponerades choklad ännu snabbare. Jag kastade bort 5 kg, men på sex månader återhämtade jag mig med ytterligare 10. Jag blev inte äcklig, även om jag förmodligen inte skulle ha gått till en skönhetstävling. Totalt + 15 kg. Klädstorlek – M. Så vad är det för fel med det? Jag är 29 år gammal, jag väger som en normal människa.

Det är sant att min man envist var oense med detta. En dag böjde jag mig för att kyssa honom innan sängen. Han drog sig iväg. Som nej.

– Vad är inte? – Jag förstod inte.

– Rör inte vid mig, tjock …

Nu önskar jag att jag kunde berätta allt jag tror den kvällen. ”Fat” blev mitt andra namn. Men innan han sa: ”Älskling …”

Senare försökte jag många gånger förklara hur den här frasen skadar mig. Jag registrerade mig igen i gymmet, började svälta mig själv, men vikten vägrade envist att lämna. Jag stod i plankan på morgonen och på kvällen. Jag hukade medan jag borstade tänderna och behöll balansen medan jag pratade med min mamma i telefon. Jag tog mig till neuros. Han såg allt, men fortsatte: ”Tja, tjock, gjorde du 50 knäböj idag?” Han visade mig bilder av phytos från Instagram och förklarade vad jag skulle sträva efter. Jag frågade, grät, slog till och med rätter, och han tycktes gilla mig. Men då bröt något i mig.

Min mans doft gör mig fortfarande galen, men hans röst och till och med hans mobil, där det finns så många perfekta garvade skönheter, ogillar

Vi bor under samma tak, vi sover i samma säng. Jag lagar mat åt honom, men jag äter inte själv (jag försöker i allmänhet att inte äta hemma och ännu mer med honom). Han berättar för mig dagens nyheter och fettet låtsas skratta. Jag lyssnar inte riktigt på honom. Jag tror att jag skulle vilja skilsmässa. Min mans doft gör mig fortfarande galen, men hans röst, kropp och till och med mobil, där det finns så många perfekt garvade skönheter, får mig att ogilla.

Det är fantastiskt hur vi kom dit. Det är obegripligt varför denna underbara person som tar hand om mamma och mormor, tar hand om sina underordnade, är så hänsynslös för mig. Det är läskigt att han använder exemplet på kvinnor på Instagram som fotograferas från topp till tå! Det är äckligt att han inte döljer sitt hat för inte dåliga människor. Och ännu värre, jag hänade allt. Vi är vackra oavsett vår vikt. Ingen har rätt att förnedra oss för vem vi är. Och i allmänhet är det inte synd att vara i kroppen. Feta människor är snälla. Det är synd att vara oförskämd, omänsklig och grym mot dem som älskar dig mer än någonting.

Tatiana Ogneva-Salvoni, vår expert, psykolog och författare, författare till den psykologiska romanen ”BludniZa” kommenterar:

– Det verkar som om äktenskapslöftet måste ändras – löftet att vara tillsammans inte bara i sorg och glädje utan i vilken vikt som helst. Det som författaren pratar om är helt hemskt, och jag vill sympatisera med henne från mitt hjärta. Detta är en förödmjukelse av mänsklig värdighet. Det verkar som om det i hennes mans föräldrars familj var normen i utbildningsprocessen och han förmodligen inte ens förstår den smärta han tillför sin fru. Och det kommer inte att leda till något hälsosamt. Lusten att skilja sig och i själva verket att fly från smärta är helt tillräcklig om alla sätt att stoppa vardagens våld redan har prövats. Och i det här fallet är det våld som förekommer, bara moraliskt, om vi kallar en spade för en spade. Hustrun förvandlas från ett subjekt, det vill säga en levande person, till ett livlöst objekt som av bekvämlighetsskäl måste passa in i någon ram. I det här fallet är det också tillräckligt att skrika och slå på tallrikarna om personen inte hör ord som man inte kan förolämpa.

I allmänhet är detta beteende ofta kännetecknande för medberoende i ett visst skede, antingen för psykopater och perversa narcissister, eller vid övergången av relationer från idealiseringsstadiet till nästa steg (vi skrev mer om stadierna tidigare).

Vi är dock alla individuella, och det finns ingen andra relation som din! Vad som händer med dig personligen, om det finns sätt att på något sätt avhjälpa situationen, är det möjligt att avgöra endast i samråd med en psykolog. Det är också viktigt att ta reda på varför du befinner dig i en sådan situation. Varför behöver du detta, vad är ditt mått på ansvar i denna situation och finns det något. Ett exempel från träning. En flicka förödmjukades av sin far som barn, hon ansåg sig vara mycket ful, samtidigt som hon hade ett helt modellutseende. Men hon ingick i relationer inte med de män som såg hennes skönhet och uppriktigt beundrade henne, utan med de djupt traumatiserade killarna som förödmjukade henne på ett liknande sätt, som hennes far en gång gjorde. Och först efter en kurs av psykoterapi, när hon förstod det, insåg hon att hennes far helt enkelt hade fel, att han inte var en kung och en gud, utan en vanlig och traumatiserad olycklig person som använde henne som ett blixtstång för sin smärta när hon svarade på Hon kunde förlåta honom när hon såg sitt sanna jag, lärde sig respektera och skydda sig själv, hon utvecklade en bra, hälsosam relation med en underbar man. Men hon har också en liten fördel med relationer med missbrukare. Hon ville så alltid uppfylla deras transcendentala skönhetsstandarder, hon studerade så mycket om detta ämne att hon blev en riktig expert inom detta område, nu har hon sin egen salong.

I ett annat liknande fall, i ett förhållande med sin man, agerade en tjej scenariot för ett förhållande med sin mor – först absolut sammanslagning och glädje, och sedan avslag och förödmjukelse. Redan i psykoterapiprocessen började hennes förhållande med sin man förändras, för hon tycktes säga inuti sig själv att hennes man inte är mamma. Och hon såg att ilska och ilska i hennes själ vändes till hennes mors figur, och hennes man tycktes tjäna henne genom att släppa ånga genom hans fula beteende.