Från beteende till diet: 5 fiender till din sexualitet

Från beteende till diet: 5 fiender till din sexualitet

Känner du dig riktigt feminin och önskvärd billiga potensmedel?

Tänk tillbaka till den sista gången i ditt liv som du hade fantastiskt sex. Om nyligen, då har du tur och den här artikeln är definitivt inte för dig. Om minnet antyder att du fick en full orgasm för många månader sedan, bör du tänka på om allt är i ordning, först och främst med din hälsa och för det andra med det psykologiska tillståndet i ditt förhållande. Förstår din ”andra hälft” dig, bryr sig, ser han med beundran? Ofta ligger orsaken just i detta, men om allt är i ordning är det viktigt att hitta de faktorer som har en destruktiv effekt på detta känsliga område..

Ekaterina Fedorova

Psykolog

1. Stress

Kanske är det stress som kan kallas den största fienden för vår önskan. De hormoner som produceras i detta tillstånd – adrenalin och kortisol – minskar inte bara libido utan kan också störa de naturliga cyklerna i kvinnokroppen. De ger upphov till ständiga känslor av ångest och trötthet. Håller med, det är svårt att ha kul i detta tillstånd..

När vår hjärna hela tiden är upptagen med tankar om problem, minskar kvaliteten på det intima livet snabbt, det finns inget sätt att fokusera på våra känslor och kontrollera upphetsning.

Vad ska man göra: försök starta omstart för kroppen – lägg till sport eller yoga, få tillräckligt med sömn, delta i intressanta evenemang, i extrema fall, gå till en specialist som kommer att ordinera speciella mediciner. När allt kommer omkring är stress en farlig verksamhet eftersom den påverkar hela kroppen negativt, inklusive ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar..

2. Komplex

Vårt krossade hormonella system förbereder en annan obehaglig överraskning: under påverkan av stress störs ämnesomsättningen, vilket innebär att det är mycket svårt att hålla din vikt normal. Missnöje med sitt eget utseende gör att kvinnor känner ångest och till och med skam för sina kroppar framför en partner. Som ett resultat kan du inte slappna av, du vill avsluta allt snabbare och igen gömma dig i kläder, som i en kokong.

Många damer på forumet skriver att de försöker ha sex i mörkret så att inga brister i deras figur syns. Eller under intimitet bryr de sig inte om nöje, utan om de ligger vackert, om ”veck” har dykt upp etc..

Vad ska man göra: Låt oss avslöja en hemsk hemlighet – de flesta män bryr sig inte om hur hans partner ser ut, om han vill ha henne. Vår ofullkomlighet, tillsammans med förtroendet för vår oemotståndlighet, gör oss föremål för sexuella fantasier. Kom ihåg detta alltid, och om du fortfarande vill ta din figur till andra parametrar, gå in för sport och övervaka din kost.

3. Felaktig näring

Du behöver inte äta allt, utan bara det som är användbart. Vi har alla hört talas om detta en miljon gånger, men vi är inte alltid redo att följa råden. Efter att ha fått veta att ett antal livsmedel inte bara påverkar vårt utseende och vår hälsa utan också vår sexualitet kan du ompröva din kost..

Vad ska man göra: till att börja med, eliminera helt sådana skadliga ämnen som kolsyrat sötvatten, bakverk och godis, salta, stekta och rökta produkter. Koffein och alkohol bör också undvikas strax före kvällen. Men vad du definitivt bör föredra före en stormig natt är bitter choklad, honung, skaldjur, nötter och ägg, chilipeppar och färsk frukt, särskilt bananer, fikon, dadlar och jordgubbar..

4. Monotoni i sexliv

Detta problem möter vanligtvis par med en gedigen upplevelse av att leva tillsammans. Det verkar som om du genom åren har lärt dig alla dina älskades vanor, du känner till alla hans funktioner, erogena zoner och föredragna positioner. I själva verket verkar det bara för dig, och som i fallet med isberget är dess fantasier och idéer djupt dolda för dig. Inte bara kvinnor har komplex, utan också det starkare könet. De är bara rädda för att de, efter att ha uttryckt sina innersta drömmar för dig, kommer att höra anklagelsen om mental avvikelse..

Vad ska man göra: försök att utmana din partner för ett konfidentiellt samtal. Vad han än säger till dig, vågar du inte säga till honom att han är pervers eller galning. När allt kommer omkring är gränserna för vad som är tillåtet för alla sina egna, för någon, och avgången från missionärspositionen verkar redan vara höjden av tuffhet. Kom ihåg: det som passar båda i sovrummet är normen. Försök därför att gå till ett möte med din älskade i åtminstone något, och berätta också som svar vad du specifikt vill ha. Du kommer att känna effekten nästan omedelbart.