Inte rättvist! En man kan inte leva utan hustru, men han älskar en annan

Inte rättvist! En man kan inte leva utan hustru, men han älskar en annan

Att fångas i förräderi betyder inte att erkänna din skuld. Vissa representanter för det starkare könet är säkra på att äktenskapsbrott inte alls är ett förräderi, utan det specifika i livsförhållandena.

… Gulya sprang andfådd in på kontoret bokstavligen i sista minuten av lunchpausen. Fortfarande lite – och hon kommer inte att undvika problem: den galningspedantiska avdelningschefen levitra apoteket, som kallas ”paragrafmannen” bakom ryggen, får böter för minsta försening. Med en löpande start, smälter mot hennes arbetsplats, tog hon andan och slog på den ”sovande” datorn.

”Var hade du lunch så idag?” frågade Nina, lite förvånad över att den vanligtvis punktliga Gulya nästan fick åtminstone en tillrättavisning.

”Tänk dig att vi inte lyckades äta lunch alls”, sa Gulya och försökte jämna ut andningen. – Om du har ett äpple eller en banan blir jag tacksam, annars börjar magen smälta på kvällen ”.

”Sprang du runt i butikerna? – Gissade Nina och gav sin kollega en liten lunchlåda. – Här, ta, det finns nötter och torkade frukter, det finns inget mer betydelsefullt med dig idag ”.

”Du är min frälsare! – Gulya var mycket nöjd och stoppade hastigt en handfull stekt mandel i munnen. – Ja, jag är här med nyårspresenter helt knäckta av fötterna – och jag måste köpa och packa och lämna ut. Och jag är redan på semester från imorgon och flyger ut tidigt på morgonen, så för ikväll måste jag ha tid att leverera presenter till adressaterna. Hur jag klarar det kan jag inte föreställa mig: Jag har inte ens fått min resväska packad än. Förresten, eftersom vi inte kommer att träffa dig i morgon ger jag dig en present också. Ledsen att vara så i förväg, men vårt nästa möte kommer att äga rum nästa år när vi återvänder till jobbet efter nyårsferien. ”.

Gulya tog ut från ett stort paket som hon just hade med sig, en ljusblå bunt, dekorerad med glänsande snöflingor och en liten grangran med små kottar: ”Här, ta det, med det kommande! Du kommer att utveckla det under det nya året, men lägg det för nu under trädet. ”.

”Tack! Jag vet inte vad som är inuti, men utanför är det som ett konstverk. Det är synd att ens packa upp det här, ”Nina snurrade entusiastiskt gåvan i sina händer och tittade intresserat på det ovanliga omslaget.

”Det var på grund av detta konstverk som jag var nästan sen”, tyckte Gulya tydligt om effekten av hennes gåva. – Nyligen träffade jag en tjej som visade sitt designarbete på en mästarkurs om att göra julgransdekorationer. Tja, erkänn det, coolt? Detta är författarens version av förpackningen, som du inte hittar någon annanstans i hela staden. Hon har många beställningar nu, gick knappt med på att hjälpa mig. Hon packade alla mina gåvor på samma sätt: trots allt är de avsedda för olika människor. Nu är uppgiften att vara i tid för att presentera alla för ikväll. Hur kan jag klara – jag kan inte föreställa mig. Till och med min bästa vän var tvungen att ge en gåva genom sin älskare. Jag träffade honom nu av en slump på gatan och bad jultomten arbeta. Det är sant att han sa att han inte skulle presentera det på nyårsafton utan dagen innan, för han skulle fira semestern med sin familj. Men hur som helst, vid nyåret kommer min flickvän inte att lämnas utan min gåva ”.

”Tja, ja, en älskad i jultomten är jättebra! – log Nina och fortsatte att undersöka paketet. – Även om det förmodligen skulle vara trevligare för henne om den här jultomten tillbringade hela festnatten med henne ”.

”Det är klart vilket som är trevligare”, log Gulya. – Men när du träffar en gift man är vissa kostnader oundvikliga. Och min vän har ett drama i allmänhet: de har haft kärlek i två år och sådant att det blåser bort dem båda, men det finns praktiskt taget inga chanser att de någonsin kommer att vara tillsammans ”.

”Varför? – Nina blev förvånad. – Eftersom sådan kärlek måste vi vara tillsammans ”.

”Ja, naturligtvis, men han är gift! – sa Gulya med irritation. – Dessutom är hustrun, enligt hans ord, inte en kvinna utan en levande ängel i köttet. Och smart och vacker och trogen och hemtrevlig – i ett ord, i alla avseenden perfektion själv. Och det finns ett barn där flickvänens pojkvän inte gillar en själ. Kort sagt, för att ta en man ur en sådan familj måste du se ut som Monica Bellucci, ha karaktären av Moder Teresa och Julia Vysotskayas kulinariska färdigheter. ”.

”Jag undrar om den här mannen har en så underbar fru, varför behöver han en älskarinna?” frågade Nina förvånad.

”Men gå och sortera de här killarna! – Gulya grimaserade upprört. – Han säger att jag inte kan, och det är allt! Flickvännen tror att den enda chansen att få honom permanent är att flyga in och fästa magen mot väggen. Så trots allt fick hon en smart man – han skyddar sig själv! Med ett ord, båda är i en återvändsgränd: dessa relationer har ingen framtid och de kan inte dela. Jag vet inte vart denna kärlekshistoria så småningom kommer att driva ”.

”Ja, jag är ledsen för din vän”, sa Nina eftertänksamt. – Även om hon förmodligen inte borde försöka bryta upp familjen. Även om hennes man slutade älska sin fru, växer barnet där! Men jag tycker också synd om bonden, han befann sig i en svår situation. Okej, låt denna gordiska knut klippas för att inte skada någon, och alla kommer att vara glada! ”

”Hur kan du föreställa dig det? Frågade Gulya med ett flin. – I sådana situationer finns det inget vänskapligt drag, någon i alla fall kommer att förbli den tredje udda. För att vara ärlig vill jag att den här kärleken ska lugna sig själv. Så snart en väns hjärta är fritt kan hon hitta en person som hon tycker om. Endast för nu är det värdelöst att ens tala om det: det är en sådan passion som flammar – gnistor flyger! ”

… Nyårs trafikstockningar förlängde restiden från arbete till hem exakt två gånger, och Nina kom in i lägenheten knappt vid liv från trötthet.

”Har du åkt, mamma? Mannen frågade lekfullt och lämnade vardagsrummet. ”Familjen sitter hungrig, men hon har inte bråttom att åka hem.”.

”Jag har fastnat i en trafikstockning”, sa Nina defensivt. – Nu vilar jag i tio minuter – och jag kommer att göra något bråttom. Själv är jag fruktansvärt hungrig! ”

”Okej, vila”, sa hennes man nedlåtande. – Det finns tomater i kylen och mozzarella, nu är din favoritsallad bungling. Eller kommer du att vara något mer betydelsefullt som klimpar? ”

”Låt oss ta salladen,” sa Nina. – Annars passar jag inte in i en festklänning med klimpar, och det nya året är redan om tre dagar ”.

När hon tog av sig kappan rörde hon av misstag sin mans portfölj på stolen. Han föll ned och knäppte upp, och allt dess många innehåll föll på golvet.

”Vad har du där? – ropade mannen från köket. – rasar av hunger?

”Ingenting, det är okej, bara påsen föll,” sa Nina och böjde sig för att samla de spridda sakerna. En av dem fick henne att titta närmare på. På golvet bredvid surfplattan, plånboken och bilnycklarna låg en ljusblå bunt dekorerad med en konstgjord grankvist. De små stötarna föll av slaget, men det var omöjligt att förväxla denna bunt med något annat. Nina höll en bortskämd handgjord konstverk i sina händer och glittrande snöflingor på blå satinpapper smälte samman i hennes ögon till en tråkig plats.

”Varför är du tyst?” frågade mannen och tittade ut ur köket.

”Jag släppte av misstag din portfölj, så jag samlar saker”, sa Nina plötsligt med en krympad röst. Och hon frågade och nickade mot bunten: ”Och vad är det här?”

”Det här är för min kollega”, sa min man lätt. – Jag träffade hennes vän under lunchen, och hon bad att ge den nyårspresenten, för hon själv lämnade någonstans. Du lägger den i din portfölj, annars glömmer jag hemma, det är obekvämt. ”.

Nina började mekaniskt sätta bunten och de fallna klumparna i sin portfölj. Händerna darrade och vägrade att lyda, och Gulis ord om hennes vän och hennes älskare var förvirrade i mitt huvud.

”Vad heter din kollega?” frågade hon och kände inte igen sin röst: den blev på något sätt sprucken hes.

”Herre, vad är skillnaden? Mannen utropade upprört. – Varför reagerar du så på någon annans gåva för en konstig kvinna från en annan konstig kvinna? I det här fallet är jag bara brevbärare ”.

”Var inte blyg: inte brevbäraren utan jultomten! – sa Nina. – Låt mig gissa namnet på givaren. Något säger till mig att hon har ett ganska sällsynt namn – Gulya. Jag har rätt?”

”Var fick du det?” – med en knappt märkbar start, frågade han.

Nina knäppte tyst upp sin väska och tog ur den en ljusblå bunt, dekorerad med snöflingor och en grankvist. ”Gulya är min kollega. Hon åker i morgon för semester, så hon gav mig en gåva idag, sa hon och tittade in i hans ögon. – Förresten, hon packade alla sina gåvor på samma sätt, inklusive till din kollega, hennes vän. Hon sa också att hon hade träffat sin älskare på gatan och bad honom arbeta som jultomten, för hon själv hade inte tid att presentera gåvan. Gulya visste dock inte att den här älskaren var min man, hon hade aldrig sett dig med mig. Och jag visste inte att jag var själva kvinnan som inte längre var älskad, men det är synd att lämna. Gud, hur liten världen är! ”

”Mamma, pappa, grälar du här av en slump?” – tolvårige Vanka tittade ut ur sitt rum och förde hörlurarna från örat.

”Vad är du, son! – andas, sa Nina. – Vilka gräl kan det vara inför semestern? ”

… Deras konversation visade sig vara svår. Snarare var det främst hennes man som talade, och Nina försökte klara av känslor och sätta kärnan i det hon hörde i hennes huvud. ”Jag förstår att den här situationen chockade dig”, valde han noggrant ut varje ord. – Naturligtvis anser jag inte heller att hon är normal. Men tänk om det hände så att jag älskar dig och henne? Jag kommer aldrig att lämna familjen, utan dig och Vanka är mitt liv inte. Men även utan henne är det svårt för mig. Leta inte efter orsakerna till denna situation i dig själv, du är inte värre än henne, du är bara väldigt annorlunda. Hur kan jag förklara detta för dig … Tja, till exempel, jag älskar grill och jag älskar glass. Det här är olika produkter, men jag gillar båda. Men hela mitt liv kan jag inte bara äta grill eller bara glass. Förstår du vad jag menar? Båda tar med dig mycket bra saker i mitt liv, men var och en är annorlunda. Så försök att förstå mig och inte betrakta det som fusk. Om du tror att detta är oacceptabelt för dig, kommer hon att försvinna från mitt liv, men detta kommer inte att gynna vårt förhållande. För i mitt hjärta kommer jag att sakna henne ändå. Ja, det här är en icke-standardiserad situation, men vi är smarta människor och måste hitta en väg ut ur den. Jag skulle vara glad om allt förblev detsamma. När allt kommer omkring, fram till idag var vi alla glada, eller hur? Så du behöver kanske inte ändra någonting? ”

”Situationen är bara ganska standard – en klassisk kärlekstriangel. Och den lösning som du har kommit fram till nu passar bara en av parterna – du, – hon log bittert. – Låt oss säga att vi lämnar allt som det är, men är du säker på att detta kommer att glädja din själsfrände? Hon vill nog gifta sig, hon drömmer om ett barn. Frågade du henne hur redo hon är för den livslånga rollen som älskare? När det gäller mig är jag definitivt inte redo att vara den äldsta fru i din harem. Dessutom, älskling, jag gillar också kebab och glass. Och vad säger du om någon dyker upp i mitt liv och jag inte kan välja mellan dig? Du kommer att vara nöjd med en liknande version av kollektiv ”lycka”?

Det var en smärtsam tystnad i rummet. Verkligen världen är för liten, tänkte han. – Jag lyckades träffa den här Gulya idag! Tydligen måste du låtsas vara en ångerfull make, eftersom frun är så envis. Och i mitt förhållande med Alenka tar jag en paus för tillfället. Om hon bara inte rusade till någon under den här tiden – kan jag inte leva utan henne. ”.