Hur man diskuterar en penningfråga med en partner utan onödiga slagsmål
Familjebudget är ett ämne som kräver största uppmärksamhet och ömsesidig diskussion.
Naturligtvis bör familjebudgeten diskuteras i början av förhållandet, när paret bara planerar att leva tillsammans, och då kan du inte bara prioritera, förtydliga utan också undvika onödiga gräl. Ändå tycker inte alla att pengafrågan är lämplig: det finns de som av någon intern anledning håller tyst om detta ämne och undviker det på alla möjliga sätt..
Marina Abravitova
I själva verket, när det gäller utgifter, besparingar och inköp som man och hustru gör, finns det inget känsligt, tvärtom är det normalt att diskutera de ekonomiska aspekterna av livet, eftersom familjen är den socioekonomiska enheten i samhället. Det kan jämföras med ett litet företag, vars framgång till stor del beror på hur väl de människor som organiserade detta företag kan förhandla med varandra. Därför är det så viktigt i ett tidigt skede att identifiera all icke-anpassning i vyer. Och om det så händer att du och din partner har diametralt motsatta åsikter om förvaltningen av familjebudgeten, är det bättre att inte starta ett seriöst förhållande med honom. Var extremt försiktig med hur din partner spenderar pengar, hur ansvarsfullt, framåtblickande, kan han till och med lita på ekonomiskt, om han kommer att svika dig.
I ett förhållande är det mycket viktigare att ha en gemensam syn på ekonomi än gemensamma intressen..
Oenigheter och friktioner i äktenskapet är oundvikliga, för vi är alla olika människor, med våra egna åsikter och smak. Vi är också vana vid att leva självständigt och hantera våra pengar självständigt. Därför är en av de viktigaste frågorna som behöver diskuteras när man går in i ett seriöst förhållande om budgeten kommer att vara separat eller delad. Med en separat budget investeras båda i hushållsdelen ungefär samma, resten av pengarna spenderas efter eget gottfinnande. Om ett par väljer en gemensam budget måste alla problem lösas tillsammans. Och för att undvika öppen konfrontation, ta goda råd..
1. Var noga med att formulera alla aspekter noggrant
Glans inte över dina klagomål. Prata öppet om ekonomi – familjer skapas för att diskutera allt. För att upprätthålla freden och en stark psyke, försök naturligtvis att inte visa aggression och attackera samtalspartnern. Ta ställning som en aktiv lyssnare som har sina egna skäl. Var noga med att förmedla till din partner vad som är viktigt för dig, men utan anklagelser och övergrepp. Ekonomifrågor hanteras bäst i en avslappnad affärsmiljö.
2. Även med en gemensam budget måste båda parter ha sina egna pengar.
Håller med, detta är normalt. Och den andra vuxna vill inte tigga om pengar från andra halvåret, som monopoliserade budgeten. Var därför överens om hur mycket av pengarna du kan spendera på dig själv och njut av livet..
3. Monopolisering av budgeten är ingen bra idé
Om en person ansvarar för kassören kommer den andra alltid att ha frågor, missnöje, irritation. Det är bättre att diskutera alla grundläggande och stora utgifter med en partner och inte fatta beslut ensamma. Och här kan budgetplanering vara till stor hjälp..
4. Hemligheter och understatements stör bildandet av normala relationer
Jag tror att du har hört många gånger om behovet av att gifta dig med öppna ögon. Detta gäller främst den ekonomiska sidan av saken. Relationer bygger på förtroende. Om du inte kan lita på din partner, är det värt att gifta sig med honom. Du vet själv att det är en dålig idé att dölja något från din hälft, för allt hemligt blir uppenbart och då kan en skandal inte undvikas..
fem. Gör inte kaotiska och oavsiktliga utgifter för att undvika missförstånd
Om ni är tillsammans ska utgifter delas. Budget- och shoppingplanering är sättet att minimera all ekonomisk friktion.
Faktum är att när man går in i ett äktenskapsförhållande, bör man inte tveka att prata om pengar..
I allmänhet är uppriktighet det bästa sättet att uppnå fred och harmoni i familjen. Och viktigast av allt, visa förståelse för din partner: han har sina svagheter, önskningar, hobbyer. Familjelivet handlar om förhandlingar, eftergifter, hitta kompromisser, och ju klokare du närmar dig att lösa problem, desto större är chansen att du kommer att kunna komma överens.