Allt du behöver veta om kvinnor

Allt du behöver veta om kvinnor

Konsten att hindra oss från att gråta, ge gåvor och göra oss lyckliga behärskades av en man som är redo att dela med sig av sina upptäckter.

Jag är singel. Jag var över trettio. I 20 år har jag försökt förstå kvinnor – men inte alltid. Och bara för sex månader sedan fick jag möjlighet att se in i en kvinnas medvetande, förstå hur det fungerar.

Lou-Lu, min tvååriga systerdotter, hjälpte mig med detta. Jag vet, jag vet: eftersom jag är vuxen ska jag lära henne alla möjliga användbara saker, och inte tvärtom, men i det här fallet var träningen ömsesidig. Jag lärde henne att blinka, blåsa medvetet, burpa och räkna till 10. I det senare fallet, inte helt framgångsrikt. "En, två, tre, sju, nio, tio" – som personligen passar mig perfekt: Jag har alltid trott att betydelsen av siffror "fyra", "fem", "sex" och "åtta" något överdrivet.

I gengäld lärde jag mig mer om kvinnor på två månader än jag lärde mig av min egen erfarenhet på två decennier. Tror inte att jag tror att kvinnor är tvååringar som förtjänar att behandlas därefter. Jag älskar min systerdotter. Jag respekterar min systerdotter. För min systerdotter ska jag täcka över en oexploderad granat – och inte bara för att muntra upp den lilla. Egentligen kommer jag bara att falla på granaten om det finns en verklig fara för att den kommer att explodera och flickan lider. Varje kvinna är en individ, och jag gör generaliseringar, men i själen av den tvååriga Lou-Lou lever en outspädd, oförstörd essens – så att säga ett undermedvetet uttryck, Freudian "Det" – kvinnlighet. Jag kommer att lista vad jag lärde mig.

  • Ignorera dem

Om jag, när jag kom in i rummet, pumpade upp till Lou-Lou som en clown och försökte ockupera henne och underhålla henne, låter hon som om hon inte märker mig alls. Som om jag inte existerar. Om jag passerar henne kommer jag att garantera att hon ringer mitt namn och vill spela med mig.

  • Muta dem

Gåvor är effektiva. Helst bullriga eller glänsande. I Lou-Lous fall betyder det att det behövs sjungande plyschdjur eller glittrande hårnålar. Tydligen, för vuxna kvinnor, kommer analogen till exempel att vara bilar och smycken.

  • Komplimentera dem

Jag har alltid tänkt – och förgäves – att komplimanger är som diamanter: de säger att de bara uppskattas när de är sällsynta. Kasta ett stort parti på marknaden så blir de värdelösa. Inte alls. Lou-Lou lindrar blöjan, alla applåderar – som om hon bara uppfann hur man effektivt kan rädda planeten från hunger – och barnet blommar bara av glädje. Samma metod fungerar i relationer med vuxna kvinnor, även om jag naturligtvis menar den allmänna metoden, och inte det illustrativa exemplet som ges här (tyvärr den här lektionen lärde jag mig på bekostnad av vissa offer).

  • Lyssna på dem

Hela mitt liv har jag försökt gissa på förhand vad kvinnor vill ha. Men du behövde inte anstränga dig själv. Om jag är uppmärksam kommer Lou-Lou tydligt att berätta för mig vad hon vill: äta, dansa, docka, hoppa, springa, sjunga, spela, läsa. Jag måste bara ordna allt. Hur mycket lättare skulle mitt liv vara om jag lyssnade på vad kvinnor säger och handlade enligt deras ord..

  • Be om ursäkt

Det spelar ingen roll vad du har gjort. Det spelar ingen roll om du inte ens vet vad du har gjort. Kanske har jag djupt förolämpat Lou-Lou genom att sätta fel docka i hennes vagn. Det som för mig eller dig verkar vara ett mindre brott är för henne något som kan jämföras med folkmord. Den bästa metoden är att ge upp till hennes barmhärtighet och be om förlåtelse. Men din röst måste vara uppriktig. Du behöver inte uppriktigt ångra dig – bara låtsas. Så lätt som två och två – men mängden män ignorerar detta råd.

  • Han vill – låt honom göra

Det spelar ingen roll vad det handlar om. Oavsett hur dumt det här företaget eller yrket kan tyckas för dig, stör inte det – låt det göra det. Om Lou-Lou får något i huvudet kan du inte avråda henne. Strängt taget stödja kvinnan i hennes strävan och till och med uppmuntra. Koppla sedan av och hoppas att hon själv upptäcker vilken dum idé det här är. Problemet är att hon kanske tycker att idén är jättebra. På något sätt, jag själv, inte förstår hur, i två hela timmar spelade docka och låtsades dricka så många koppar te att jag låtsades springa på toaletten fram till kvällen.

  • Berätta inte för dem vad de ska göra

Det bästa sättet att se till att hon inte gör vad du vill att hon ska göra är att be henne att göra det. Det klokaste är att ge henne intrycket att initiativet kommer från henne. Jag är till exempel mycket stolt över mig själv för att jag övertygade Lou-Lou att det är mycket roligare att titta på Rugby World Cup-finalen än att spela i en sandlåda.

  • Klag inte till dem om livet

Det här är ett svårt ögonblick. Jag menar att en kvinna inte bör belastas med sina småproblem. När jag klagar till Lou-Lou om ett dåligt möte eller ryggsmärtor förblir hon helt likgiltig, men om det verkligen är något som är fel, känner hon det instinktivt och kramar mig – och lyfter helt enkelt min ande.

  • Gräla inte

Det är bara meningslöst. Du kommer aldrig att vinna i ett argument, och om du gör det kommer det inte att ge dig något bra: hennes humör kommer att försämras under lång tid. Ärligt talat, varför bry sig? Och här vänder vi oss till min sista och viktigaste rekommendation:

  • Låt dem inte gråta

Det finns ingen mer deprimerande bild än att se Lou-Lous enorma, oskyldiga bruna ögon fylla av tårar, och hennes mun öppnas, dreglar och förvandlas till en sorglig luftangreppssiren som genomborrar mitt hjärta. När hon gråter är jag helt försvarslös framför henne. Och det finns inget botemedel mot gråt som vetenskapen känner till. Ge henne något att äta? Att skildra en apa framför henne? Köpa henne en ponny? Gouge dig ut med en tandpetare? Jag är redo för allt så att hon inte gråter. och hon gråter.